Nieuws

Van Hanegem: 'Je legde Mozart toch ook niet uit hoe hij moest pianospelen?'

Van Hanegem: 'Je legde Mozart toch ook niet uit hoe hij moest pianospelen?'

08-11-2021 09:11

Wesley Sneijder krijgt bijval van Willem van Hanegem. Eerstgenoemde kreeg veel kritiek over zich heen, omdat hij per direct gestopt is met zijn trainersopleiding. De Kromme snapt hem wel.

De voornaamste reden om te stoppen, was volgens Sneijder dat de KNVB hem weigerde 'maatwerk' te geven. 'Natuurlijk moet hij iets bijleren om trainer of manager te worden, dat weet iedereen. Maar die schriftgeleerden die hem daar iets gingen uitleggen over een oefening in traptechniek, die zoeken gewoon naar zo'n reactie. Je legde Mozart toch ook niet uit hoe hij moest pianospelen?', stelt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem uit zich kritisch over de trainersopleiding. 'Die Art Langeler had Dirk Kuyt ook al eens op het matje geroepen in Zeist, las ik. Art Langeler, de man die PEC er al weken laat uitzien als een derdeklasser. Uitgerekend hij moest bij de KNVB jarenlang onze grootste talenten onder handen nemen.'

Kuyt en Sneijder liggen onder vuur, nadat er bekend werd dat het duo bij illegale gokpraktijken betrokken zouden zijn. 'Gokken, zeker illegaal in kantines, bij sportclubs en noem het maar op, is van alle tijden. Soms ook met behoorlijke bedragen. Het mag misschien niet, maar we moeten ook niet net doen alsof hier het meest verschrikkelijke ooit is gebeurd', nuanceert de Feyenoord-icoon.