Nieuws

Roord moet het ontgelden bij NOS-analisten: 'Karaktermoord, dit doe je niet'

Roord moet het ontgelden bij NOS-analisten: 'Karaktermoord, dit doe je niet'

13-07-2022 20:40

De analisten van de NOS, Leone Stentler en Hedwiges Maduro, hebben gereageerd op het veelbesproken interview van Jill Roord met de Volkskrant. Het duo is verbaasd dat Mark Parsons de Oranje-speelster 'gewoon' opstelt in het duel met Portugal.

Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in Portugal voor het tweede groepsduel van de Leeuwinnen. In het interview dat Roord gaf moest de bondscoach van Oranje het flink ontgelden. "Het is gewoon karaktermoord", zegt Stentler bij de NOS. "Je ondermijnt hem volledig. Niet zo handig van Jill Roord."

Dat de middenveldster toch aan de aftrap mag beginnen, zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Stentler, zelf zeventienvoudig international. "Mijn mond viel eigenlijk open. Dit doe je niet. Het is not done om dit over je coach te zeggen. Normaal denkt een coach dan: terug je hok in, ik moet m'n grenzen stellen."

Maduro sluit zich aan bij de lezing van zijn collega-analist. De oud-middenvelder had Roord eveneens op de bank gelaten. "Als signaal, maar ook om haar te helpen. Ze moet hiervan leren. Als je haar gewoon laat spelen, denkt de rest dat ze ook ongestraft zo'n interview kunnen geven. Het team is het belangrijkste."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll