Nieuws

Neres lovend over Schmidt: 'Zeer capabele coach met aanvallende ideeën'

Neres lovend over Schmidt: 'Zeer capabele coach met aanvallende ideeën'

11-07-2022 20:29 Laatste update: 20:30

David Neres tekende deze zomer een contract bij Benfica en werkt daar samen met Roger Schmidt. De oud-Ajacied is positief over de voormalig PSV-trainer.

Neres en Schmidt gaan allebei voor het eerst aan de slag in Portugal. "We luisteren naar wat hij wil, zodat we zijn ideeën kunnen begrijpen. Ik kende hem al van mijn periode in Nederland. Schmidt is een zeer capabele coach met aanvallende ideeën. Dat is ook wat we nodig hebben", vertelt Neres tegen de Portugese media.

Neres was een van de grote sterren in het succeselftal dat met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte in 2019. In Portugal zijn ze die prestatie niet vergeten en hebben ze hoge verwachtingen van de Braziliaanse buitenspeler. Zelf denkt Neres niet dat hij de absolute sterspeler zal worden. "Nee, natuurlijk niet. We hebben zoveel kwaliteit in de groep. Ik denk niet dat we één ster hebben. We hebben een heel sterke ploeg. Wat ik iedereen wil laten zien is mijn doorzettingsvermogen, mijn toewijding en mijn wil om te winnen."