Transfernieuws

'Delanghe (PSV) mag vertrekken na oplossen van Eindhovens keepersprobleem'

'Delanghe (PSV) mag vertrekken na oplossen van Eindhovens keepersprobleem'

05-07-2022 21:36

Maxime Delanghe mag van PSV vertrekken uit Eindhoven. De club lijkt de keeperscrisis te hebben opgelost door de komst van Walter Benítez en Boy Waterman, waardoor de Belgische sluitpost overbodig is geworden.

Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Momenteel is Delanghe de vijfde doelman bij PSV: de Belg ziet Benítez, Waterman, Joël Drommel én Kjell Peersman voor zich in de pikorde. Delanghe is niet mee op het trainingskamp van PSV en traint momenteel mee bij Jong PSV. Aanvankelijk leek PSV van plan de doelman te verhuren voor de nodige speelminuten, maar nu lijkt het plan veranderd en is een verkoop veel realistischer. 

PSV nam de doelman in 2017 over van Anderlecht, maar een debuut bij het eerste elftal bleef uit. De doelman speelde 33 wedstrijden voor Jong PSV en kamptte gedurende zijn vijf jaar in Eindhoven met meerdere blessures. PSV verraste de afgelopen tijd meerdere malen op de transfermarkt. Zo werd Xavi Simons niet gehuurd, maar transfervrij opgehaald bij Paris Saint-Germain en legde de club uit het niets Guus Til vast.