Breaking news

De kogel is door de kerk: Barcelona kondigt transfervrije komst Kessié aan

De kogel is door de kerk: Barcelona kondigt transfervrije komst Kessié aan

04-07-2022 13:17 Laatste update: 13:46

Barcelona heeft Franck Kessié definitief binnen. De middenvelder komt transfervrij over van AC Milan.

De Ivoriaans international is de eerste grote zomeraanwinst van de Catalanen. Kessié tekent een contract tot medio 2026 in het Camp Nou Spotify. De Catalanen hebben in het contract van de controleur een ontsnappingsclausule van 500 miljoen euro opgenomen. Daarmee maakt de Spaanse grootmacht aan de concurrentie duidelijk dat de Ivoriaan tot 2026 niet zo maar de deur uit kan lopen.

Kessié trok in 2015 vanuit zijn geboorteland Ivoorkust naar Italië. Sindsdien maakt de Ivoriaan indruk in de Serie A. In eerste instantie tekende de spelverdeler bij Atalanta Bergamo, dat hem uitleende aan Cesena. Vervolgens speelde de controleur zich bij Atalanta in de basis en tekende hij na een succesvolle periode in 2017 voor AC Milan. Daar groeide de middenvelder uit tot aanvoerder. Afgelopen seizoen won de Kessié de Scudetto met I Rossoneri.

Het betekent dat de overgang van Frenkie de Jong naar Manchester United mogelijk weer een stukje dichterbij komt. De Oranje-international krijgt er met Kessié in ieder geval wéér een concurrent bij.