Nieuws

Dit waren de teams van Real Madrid en Bayern München tijdens de laatste ontmoeting

Dit waren de teams van Real Madrid en Bayern München tijdens de laatste ontmoeting

30 april - 12:10 Laatste update: 12:21

Bayern München en Real Madrid treffen elkaar dinsdagavond voor het eerst sinds 2018 in de Allianz Arena in de halve finale van de Champions League. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar hoe beide elftallen in 2018 eruitzagen tijdens hun laatste ontmoeting.

Dit waren de teams van Bayern München en Real Madrid in 2018

Real Madrid

Aan de kant van Real Madrid vinden we drie spelers terug die net als in 2018 nog actief zijn bij hun club. Dit zijn oudgedienden Toni Kroos en Luka Modric. Ook Lucas Vazquez maakte in 2018 deel uit van het elftal dat onder Zinedine Zidane voor de derde keer achter elkaar de Cup met de grote oren wist te pakken. Karim Benzema, die beide doelpunten in deze wedstrijd op zijn rekening nam, vertrok vorig jaar naar Saoedi-Arabië. 

Opstelling Real Madrid in 2018: Navas; Marcelo, Ramos, Varane, Lucas Vázquez; Kroos, Modric, Kovacic, Asensio; Ronaldo, Benzema

 

Bayern München 

Als we kijken naar de zijde van Bayern München vinden we eveneens drie spelers terug uit de beginopstelling die nu nog actief zijn bij Der Rekordmeister. Dit zijn doelman Sven Ulreich, Thomas Müller en Joshua Kimmich. Kimmich scoorde tijdens de laatste ontmoeting de 0-1 in de derde minuut, maar zag Karim Benzema acht minuten later alweer de gelijkmaker scoren. Arjen Robben raakte in de heenwedstrijd in München (1-2) geblesseerd en werd op zijn positie vervangen door Thomas Müller waardoor James Rodriguez, destijds gehuurd van Real Madrid, achter spits Robert Lewandowski speelde. 

Opstelling Bayern München in 2018: Ulreich; Alaba, Hummels, Süle, Kimmich; Tolisso, James Rodríguez, Thiago Alcántara; Ribéry, Lewandowski, Müller

Sven Ulreich was gedurende het seizoen 2017/18 de vervanger van Manuel Neuer, die aan het begin van dat seizoen zwaar geblesseerd raakte. Ulreich ging in Madrid vlak na rust de mist in na een terugspeelbal van Corentin Tolisso waardoor Karim Benzema de 2-1 scoorde. Rodriguez bracht de spanning namens de Duitsers nog terug tot 2-2, maar de 2-3 kwam er uiteindelijk niet en dus won Real Madrid over twee wedstrijden met 4-3 waardoor de Spanjaarden zich finalist mochten noemen.