Nieuws

Coley Parry opnieuw in de problemen: Belgische profclub krijgt geen licentie

Coley Parry opnieuw in de problemen: Belgische profclub krijgt geen licentie

22 april - 20:20

De Amerikaanse zakenman Coley Parry, die recent nog in het nieuws kwam door zijn mislukte overnamepoging van Vitesse, ondervindt nu ook problemen met zijn Belgische club Patro Eisden. Ondanks dat de club zich recent plaatste voor de play-offs om promotie naar de Jupiler Pro League, heeft de Belgische voetbalbond geen licentie verleend voor het komende seizoen.

De club uit Maasmechelen deelde maandag via de officiële website mee dat het licentiedossier niet tijdig compleet was door administratieve fouten en het incorrect uploaden van de vereiste documenten. Hoewel de club benadrukt aan alle financiële verplichtingen te voldoen, was het ingediende dossier volgens de Belgische voetbalbond (KBVB) onvoldoende.

De KBVB heeft in haar rapport aangegeven dat ze meermaals onvoldoende geïnformeerd zijn door de club. Dit zet de geloofwaardigheid van Parry als clubbezitter verder onder druk, vooral na de recente problemen bij Vitesse, waar hij te maken kreeg met een historische puntenaftrek en onzekerheid over de toekomstige licentie.

Desondanks heeft Patro Eisden er vertrouwen in dat ze in een tweede poging wel de licentie zullen verkrijgen, een scenario dat in België vaker voorkomt. De club en haar gemeenschap blijven optimistisch en wijzen op de significante inspanningen die reeds gedaan zijn om het stadion en de clubinfrastructuur op niveau te brengen voor de hoogste Belgische voetbaldivisie. Dit optimisme staat echter in schril contrast met de strenge beoordeling van de licentiecommissie.