Nieuws

Waar en hoe laat wordt de KKD-topper tussen Roda JC en De Graafschap uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de KKD-topper tussen Roda JC en De Graafschap uitgezonden?

19 april - 09:10

Het is ongekend spannend in de Keuken Kampioen Divisie. Drie clubs strijden nog vol voor het kampioenschap, terwijl de play-offs allerminst ook beslist zijn. De clash tussen Roda JC en De Graafschap is het volgende hoofdstuk in dit spannende KKD seizoen. Waar kan je het duel zien en hoe laat is de aftrap? VoetbalNieuws.nl dient als je agenda.

Live Roda JC - De Graafschap kijken

Met de tweede plek in handen en nog altijd de kans op het kampioenschap lijkt de terugkeer van Roda JC richting de Eredivisie groter dan ooit. In het seizoen 2017/2018 verdwenen De Koempels voor de tweede keer uit de Eredivisie nadat er in de play-offs werd verloren van Almere City. Sindsdien is Roda JC actief op het tweede niveau en dit jaar gaat het de ploeg van Bas Sibum voor de wind. Geen van de laatste tien wedstrijden werd verloren en in 2024 verloor De Trots van het Zuiden slechts één keer. Alleen Jong AZ wist drie punten te pakken.

Tegenstander De Graafschap is nog altijd betrokken in de felle strijd voor de play-offs. De Superboeren kennen een wisselvallig seizoen en staan op de zesde plaats. De nummer drie tot nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie zullen deelnemen aan de play-offs en met een gat van dertien punten naar SC Cambuur lijkt De Graafschap veilig. Wel staat de ploeg gelijk met ADO Den Haag en het gat naar Dordrecht is ook niet zo groot. Hoe hoger de plaats op de ranglijst, hoe makkelijker het speelschema in de play-offs.

Op welke zender is Roda JC - De Graafschap te zien?

Door de nieuwe overeenkomst van ESPN met de Eredivisie zijn alle Keuken Kampioen Divisie wedstrijden live te zien. De aftrap in het Parkstad Limburg stadion staat voor 20.00 uur op het programma en ESPN zal het duel ook uitzenden. Zoals gewoonlijk zal het duel te volgen zijn in de switch op ESPN 1, maar het volledige duel is te zien op ESPN Extra. Die zenders zijn voor abbonees terug te vinden op de website van ESPN.