Nieuws

Deze Nederlanders komen vanavond allemaal in actie in de Europese wedstrijden

Deze Nederlanders komen vanavond allemaal in actie in de Europese wedstrijden

18 april - 16:50 Laatste update: 16:56

Vanavond staat er weer genoeg voetbal op het programma! In de Europa League en Conference League worden de returnwedstrijden van de halve finales afgewerkt. Welke Nederlanders kunnen we allemaal zien schitteren? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rijtje!

AS Roma - AC Milan: Tijjani Reijnders

Reijnders is sinds zijn komst van AZ direct een basisspeler geworden bij AC Milan, dat vanavond op bezoek gaat bij AS Roma in de halve finale van de Europa League. Het heenduel in Milaan ging met 0-1 verloren en dus is er nog veel werk aan de winkel voor de Milanezen.

West Ham United - Bayer Leverkusen: Jeremie Frimpong

De kersverse kampioen van Duitsland, Bayer Leverkusen, gaat donderdagavond op bezoek bij West Ham United. In eigen huis wonnen de Duitsers met 2-0 van de Engelsen en dus ligt de weg naar de halve finale helemaal open. Frimpong begon in het heenduel in de basis en wordt ook in Engeland aan de aftrap verwacht.

Atalanta Bergamo - Liverpool: Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Mitchel Bakker, Hans Hateboer, Virgil van Dijk, Cody Gakpo en Ryan Gravenberch

De wedstrijd van de Nederlanders. Op Anfield wist Atalanta te stunten door met 0-3 te winnen. Liverpool heeft dus een wereldwonder nodig om alsnog een plek bij de laatste vier te bemachtigen. In het heenduel stonden Koopmeiners, De Roon, Cody Gakpo en Virgil van Dijk in de basis en bleven Gravenberch, Bakker en Hateboer negentig minuten op de bank.