Nieuws

In deze ronde strandde Liverpool de laatste keer in de Europa League

In deze ronde strandde Liverpool de laatste keer in de Europa League

11 april - 23:20 Laatste update: 18 april - 19:45

Liverpool ging donderdag verrassend hard onderuit op Anfield en ligt met anderhalf been uit de Europa League. De kwartfinale dreigt de laatste ronde te zijn voor The Reds, maar hoe verliep het de laatste keer dat de club uitkwam in het tweede toernooi van Europa? VoetbalNieuws.nl duikt de geschiedenisboeken in.

Zo verliep de laatste Europa League van Liverpool

'Nieuwe' Klopp verliezend finalist

De laatste keer dat Liverpool in de Europa League uitkwam, was in het seizoen 2015/16. In het voorgaande seizoen werd de club zesde in de Premier League en dat betekende dat het tweede toernooi van Europa de thuisbasis zou worden. The Reds haalden dit seizoen net Jürgen Klopp binnen, die in oktober 2015 begon aan zijn periode op Anfield.

Liverpool deed het destijds goed in de Europa League en bereikte zelfs de finale. Onderweg naar de laatste wedstrijd werden onder meer Manchester United, Borussia Dortmund en Villarreal aan de kant geschoven. In de finale was Sevilla echter te sterk: de recordwinnaar won met 3-1 van de Engelsen. Een dubbelslag van Jorge Moreno en een treffer van Kevin Gameiro deden de goal van Daniel Sturridge ongedaan.