Nieuws

Wat is er precies met de geblesseerde Malacia aan de hand bij Manchester United?

Wat is er precies met de geblesseerde Malacia aan de hand bij Manchester United?

11 april - 10:39

Yannick Sonnemans

Het is komen en gaan in de ziekenboeg van Manchester United, maar dat geldt niet voor Tyrell Malacia. De verdediger is dit seizoen nog geen één keer in actie gekomen onder Erik ten Hag. Wat is er eigenlijk met de Nederlander aan de hand?

Dit seizoen niet meer in actie

Wegens blessureleed komt Malacia dit seizoen niet meer in actie, zo deelde Ten Hag onlangs mede. "Het gaat heel moeilijk worden voor hem om dit seizoen nog terug te keren. Hij zal vechten. Hij is terug op het veld, maar niet in het team en er zijn wat terugslagen in het herstelproces. Hij gaat langzaam vooruit", klonk het.

Wat heeft Malacia?

The Athletic heeft de situatie van Malacia in beeld gebracht. De linksback kampt met een blessure aan de knie, waaraan hij is geopereerd. Dat gebeurde al voor de officiële start van het seizoen. Helaas voor Malacia bleek in oktober al dat er nog wat stukjes meniscus rond zweefden in het gewricht. De verdediger stond op een kruispunt: opnieuw opereren of gewoon doorgaan met het herstelprogramma?

Malacia en de club maakten uiteindelijk de keuze voor de laatste optie en daarmee begon hij weer vanaf december opnieuw aan zijn herstel. Naar verwachting zal de negenvoudig Oranje-international aan het begin van het komende seizoen terugkeren in de selectie van United.