Nieuws

Deze trainer zal op maandagavond eenmalig de leiding hebben over Jong Ajax

Deze trainer zal op maandagavond eenmalig de leiding hebben over Jong Ajax

8 april - 17:35

Jong Ajax zal op maandagavond eenmalig een andere trainer voor de groep hebben. Dave Vos zal zijn taken tijdelijk neerleggen en deel uitmaken van de technische staf. Wie neemt het stokje over tegen FC Den BoschVoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Na de ongekend harde nederlaag in De Klassieker moet Jong Ajax op maandagavond aantreden tegen FC Den Bosch. In de met 6-0 verloren wedstrijd tegen Feyenoord speelden nog verschillende spelers die normaliter actief zijn bij Jong Ajax. Julian Rijkhoff en Silvano Vos moesten invallen, terwijl Kian Fitz-Jim en Charlie Setford op de bank zaten.

Net als het grote Ajax kent ook Jong Ajax een wisselvallig seizoen. De Amsterdamse talenten hebben de vijftiende plaats in handen. De ploeg van Dave Vos won van de 32 wedstrijden negen keer en speelde negen keer gelijk. FC Den Bosch doet het nog minder en staat op de gedeeld laatste plek met Jong FC Utrecht. Sinds het begin van het seizoen staat Vos aan het roer en zijn contract werd verlengt tot medio 2025.

Wie staat er aan het roer bij Jong Ajax - FC Den Bosch?

Vos zal tegen FC Den Bosch niet op de bank zitten als hoofdverantwoordelijke. Vanuit de technische staf van Ajax 1 zal Hedwiges Maduro een stap terug doen en de leiding van het Jong elftal voor een wedstrijd op zich nemen. Dat alles om zijn trainersdiploma te halen. 'Maduro leidt eenmalig een wedstrijd van de beloften als onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding. De assistent-trainer van Ajax 1 heeft zich ten doel gesteld om in mei het hoogste trainersdiploma in Nederland te halen', aldus de clubwebsite van Ajax.

Eerder kwam al naar buiten via verschillende media dat Ajax en Maduro hoogstwaarschijnlijk na het seizoen niet door met elkaar zullen gaan. De oud-verdediger goldt dit seizoen al eerder als tussenpaus na het vertrek van Steijn. Zowel bij Brighton & Hove Albion en PSV werd toen verloren. Afgelopen zomer maakte Maduro de overstap van Almere City naar Ajax.