Wedstrijdverslag

Oranje laat bij vlagen tanden zien, maar capituleert in slotfase tegen Duitsland

Oranje laat bij vlagen tanden zien, maar capituleert in slotfase tegen Duitsland

26 maart - 22:38 Laatste update: 22:39

Het Nederlands elftal heeft dinsdag in de slotfase verloren van Duitsland. Oranje liet bij vlagen zijn tanden zien, maar moest in de slotfase toch capituleren tegen Die Mannschaft, die een goal maakten waar centimeters bij kwamen kijken (2-1).

Met liefst zeven wijzigingen ten opzichte van het duel met Schotland begon Oranje aan de wedstrijd met Duitsland. Met Joey Veerman was er één van de nieuwelingen die zich al snel liet gelden. De middenvelder volleerde knap raak na een pass van Memphis Depay, die in de omschakeling op de juiste plek stond. 

Lang kon Oranje niet genieten van de snelle openingstreffer. Maximilian Mittelstädt was het eindstation van een door Duitsland ingestudeerde corner. Jamal Musiala was de aangever. De snelle openingsgoals waren symbolisch voor de wedstrijd. Het ging van hot naar her, zo ook bij een schot van Ilkay Gündogan en een daaropvolgende counter van Donyell Malen, die niet veel later dicht bij de voorsprong was. Diezelfde Gündogan voorkwam ter nauwernood dat de aanvaller van Borussia Dortmund binnen kon koppen.

Het eerste bedrijf van de tweede helft was duidelijk voor Nederland. Eerst was het Tijjani Reijnders die een dot van een kans kreeg, maar hij schoot over na goed terugleggen van Malen. Diezelfde Malen gaf niet veel later aan op Memphis, die net over jaagde. Na deze momenten kreeg Oranje het moeilijk.

Met debuntant Quinten Timber, Wout Weghorst, Cody Gakpo en Marten de Roon in de ploeg verdedigde het Nederlands elftal een punt. Verbruggen wist Thomas Müller van scoren te houden, maar moest enkele minuten voor tijd toch capituleren. De ingevallen Niclas Fullkrug kopte een corner van Toni Kroos richting het doel. Het scheelde een centimeter, maar de bal zat er in. Weghorst kreeg nog een dot van de kans in de laatste minuut, maar raakte de bal verkeerd.

Oranje kon dus niets meer aan het moment doen en sluit daarmee een interessante interlandperiode af. In juni keert Oranje weer terug op de velden. Canada en IJsland zijn de tegenstanders in de voorbereidende oefenwedstrijden op het EK.