Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wisselt flink tegen Duitsland

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman wisselt flink tegen Duitsland

26 maart - 09:00 Laatste update: 08:57

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond met flink wat wijzigingen aan de oefeninterland tegen Duitsland. Zo wisselt bondscoach Ronald Koeman sowieso van doelman, staat Matthijs de Ligt in de basis en zijn er ook wisselingen op het middenveld en in de aanval. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Afgelopen vrijdag wist Oranje met 4-0 te winnen van Schotland, maar na afloop was men toch ontevreden over het vertoonde spel. De équipe van Koeman leed in de eigen Johan Cruijff ArenA veel onnodig balverlies en kwam meerdere malen goed weg, omdat het vizier van de Schotten niet op scherp stond.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Duitsland?

Tegen Duitsland moet daar verandering in komen. Waar Oranje vrijdag nog in een 4-3-3-formatie aantrad, is het de verwachting dat Koeman deze keer met vijf spelers begint die van origine verdedigers zijn. Drie daarvan vormen een centraal blok, bestaande uit Virgil van Dijk, Nathan Aké en De Ligt. Laatstgenoemde is de directe vervanger van Lutsharel Geertruida. Op de flanken wordt er ruimte vrijgemaakt voor Daley Blind en Denzel Dumfries. Vrijdagavond bestreek Jeremie Frimpong nog de rechtervleugel voor Oranje en stond Aké op links. Mark Flekken speelde een uitstekende wedstrijd als doelman. Koeman maakte al bekend dat dat tegen de Duiters niet het geval zal zijn. Bart Verbruggen van Brighton & Hove Albion mag deze keer zijn opwachting gaan maken.

Op het middenveld blijft Tijjani Reijnders vermoedelijk staan. De spelmaker van AC Milan was de absolute uitblinker tegen de Schotten en maakte in die wedstrijd ook zijn eerste interlandgoal. Naast hem is er mogelijk plek voor Joey Veerman, die goed inviel. Mede dankzij zijn splijtende passes maakte Oranje in de tweede helft het verschil en kon het uitlopen naar een ietwat geflatteerde 0-4. In de aanval is de keuze voor Donyell Malen waarschijnlijk de enige verandering. Xavi Simons lijkt daarin het kind van de rekening te gaan worden.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Veerman, Reijnders; Malen, Depay, Gakpo.

Duitsland – Nederland begint dinsdagavond om 20.45 uur in de Commerzbank Arena in Frankfurt. VoetbalNieuws.nl doet vanaf dat tijdstip live verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!