Nieuws

Dit is met welk nadeel Arsenal te maken heeft in de titelstrijd door een wijziging

Dit is met welk nadeel Arsenal te maken heeft in de titelstrijd door een wijziging

25 maart - 16:25

Door een wijziging in het speelschema van de Premier League is de wedstrijd Tottenham Hotspur - Manchester City verplaatst. Eén week later volgt de North London Derby die wel eens cruciaal zou kunnen zijn in de titelstrijd. Wat voor gevolgen heeft de verplaatsing voor ArsenalVoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Tottenham Hotspur speelt op zaterdag 13 april op bezoek bij Newcastle United. Eén week later zou de wedstrijd tegen Manchester City volgen, maar deze is uitgesteld tot een andere datum. Door een simpele overwinning op The Magpies haalde Manchester City de halve finale van de FA Cup en die moet in het weekend van 20 en 21 april gespeeld worden. Daardoor zal de wedstrijd tussen Spurs en Man City verplaatst moeten worden.

Wat voor gevolgen heeft de verplaatsing op Arsenal?

Arsenal staat na 28 speelrondes nog altijd bovenaan in de Premier League. Het heeft een beter doelsaldo dan Liverpool en mag zich daarom koploper noemen. Beide ploegen staan namelijk op 64 punten. Manchester City is de nummer drie met 63 punten. Tottenham Hotspur zal richting het einde van het seizoen tegen de gehele top drie spelen, maar door de verplaatsing van de wedstrijd tegen Manchester City heeft het twee weken vrij.

Eerst wacht dus een uitwedstrijd tegen Newcastle United op 13 april, maar de North London Derby is pas op 28 april. De twee vrije weken kan Spurs optimaal gebruiken om zich voor te bereiden op de confrontatie met de aartsrivaal. Arsenal speelt daarentegen in die tijdsperiode vier wedstrijden. De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Manchester City zal naar alle waarschijnlijkheid verplaatst worden naar de laatste week van het speelschema en dus wacht de Citizens nog een moeilijke laatste test.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken


Aftrap 15:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
zondag 28 april 2024
Stadion
Tottenham Hotspur Stadium
Aftrap
15:00
Scheidsrechter
Oliver