Nieuws

Heftig verhaal: voormalig vrouwenbondscoach Pauw doet openbaring over verkrachting

Heftig verhaal: voormalig vrouwenbondscoach Pauw doet openbaring over verkrachting

01-07-2022 22:13 Laatste update: 23:09

Oud-bondscoach Vera Pauw doet een openbaring vrijdagavond. In haar tijd als speelster is ze verkracht door een hoge voetbalfunctionaris, schrijft ze in een uitgebreid bericht op Twitter.

"Dit is het aller moeilijkste in mijn leven. Maar eindelijk ben ik klaar om verder te gaan, ik ben trots op wie ik ben", komt uit de vingers van Pauw. Bij het ene vergrijp van de hoge voetbalfunctionaris blijft het helaas niet. Er volgde nog twee seksuele mishandelingen door andere mannen, die ook werkzaam waren in de voetbalwereld.

"De afgelopen 35 jaar heb ik geprobeerd dit privé te houden. De herinneringen eraan beheersen mijn leven. Veel mensen zien mij als een sterke, luide vrouw die naar de top van de mannenwereld is geklommen. Maar niets is minder waar."

De KNVB komt er bijzonder slecht vanaf. Volgens Pauw wilde het orgaan niets weten van de aangiftes. "Na de vijfde keer aangifte te hebben gedaan, ben ik naar de politie gestapt. De Nederlandse media zullen zich wellicht tegen mij keren om mijn verhaal af te zwakken. Ik neem volledig de verantwoordelijkheid voor wat ik heb gedaan en wat ik heb gefaald om te doen", aldus de voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. Nu is ze werkzaam bij de vrouwen van Ierland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!