Nieuws

Zo verliepen de play-offs op het vorige Europees Kampioenschap

Zo verliepen de play-offs op het vorige Europees Kampioenschap

21 maart - 13:29

De halve finales van de play-offs vinden deze donderdag plaats. Twaalf landen strijden om drie EK-tickets en ook de derde tegenstander van Oranje zal daarmee binnenkort bekend worden. VoetbalNieuws.nl gaat terug in de tijd en kijkt hoe de play-offs in de vorige editie van het EK verliepen. 

Zo verliepen de play-offs in de vorige editie van het EK

Net als deze editie werden de play-offs in 2020 gehouden aan de hand van de posities in de Nations League. Onderstaand is te lezen welke twaalf landen deelnamen aan de play-offs voor het vorige EK, dat vanwege de coronapandemie uiteindelijk in 2021 werd afgewerkt.

De play-offs in 2020

Groep A
IJsland
Bulgarije
Hongarije
Roemenië

Groep B
Bosnië en Herzegovina
Slowakije
Ierland
Noord-Ierland

Groep C
Schotland
Noorwegen
Servië
Israël

In Groep A werd Hongarije de uiteindelijke winnaar van de play-offs. Na een 1-3 overwinning op Bulgarije in de halve finale werd IJsland met 2-1 in de finale verslagen. 

In Groep B trok Slowakije aan het langste eind. Het land won in de halve finale na strafschoppen van Ierland en won vervolgens in de finale met 1-2 van Noord-Ierland.

In Groep C wist Schotland het laatste EK-ticket te pakken. De Schotten wonnen in de halve finale via strafschoppen van Israël en deden dat in de finale nogmaals tegen Servië.