Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: PSV stuit op ervaren defensief duo

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: PSV stuit op ervaren defensief duo

12 maart - 14:19 Laatste update: 14:37

Mats Hummels keert woensdagavond waarschijnlijk terug in de basis van Borussia Dortmund. De Duitsers spelen dan in de achtste finales van de Champions League tegen PSV. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door.

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund tegen PSV

Hummels moest in de afgelopen weken nog regelmatig genoegen nemen met een plek op de bank. De 35-jarige centrumverdediger zal in de return tegen PSV waarschijnlijk in de basis beginnen, omdat Nico Schlotterbeck vanwege een schorsing niet inzetbaar is. Tijdens het 1-1 gelijkspel in Eindhoven stond Hummels samen met hem in het centrum van de defensie.

Verder lijken we de opstelling van Dortmund zo goed als zeker te kunnen uittekenen. Met Ian Maatsen op linksback en Donyell Malen op rechtsbuiten is er uiteraard ook een flinke dosis aan Nederlandse vertegenwoordiging in het elftal van trainer Edin Terzic.

Gregor Kobel is de vaste nummer één onder de lat. Julian Ryerson en Niklas Süle completeren de defensie met Hummels en Maatsen. Marcel Sabitzer en Emre Can zijn naar verwachting de twee controleurs. Julian Brandt staat op tien, met Jadon Sancho op linksbuiten. Niklas Füllkrug is de targetman in de spits.

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Süle, Hummels, Maatsen; Sabitzer, Can; Malen, Brandt, Sancho; Füllkrug.

Borussia Dortmund – PSV begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!