Interview

Van Amersfoort hoopt Feyenoord pijn te kunnen doen: 'Kunnen van iedereen winnen'

Van Amersfoort hoopt Feyenoord pijn te kunnen doen: 'Kunnen van iedereen winnen'

17 maart - 13:45
Author profile picture

Bob van der Laan

Na de stunt op Ajax in eigen huis, hoopt sc Heerenveen dit weekend tegen Feyenoord te kunnen verrassen. Eerder dit seizoen gingen de Friesen nog met pijnlijke cijfers onderuit in De Kuip, maar hebben met Pelle van Amersfoort in de spits de draai na de winterstop gevonden. VoetbalNieuws sprak met de aanvaller over het spelen tegen de traditionele top drie en de mogelijkheden van zondag.

Wedstrijden spelen tegen Ajax, PSV en Feyenoord maakt bij menig voetballer in Nederland veel los. Zo weet Van Amersfoort uit eigen ervaring ook. "Het zijn wel extra speciale wedstrijden. Omdat je merkt dat er veel meer rondom een wedstrijd gebeurt. Dus interviews en bekendheid voor de trainingen", meent de 27-jarige aanvaller. Tegen Ajax was de sfeer in het Abe Lenstra Stadion erg goed en kreeg sc Heerenveen een extra boost om te stunten. "Het stadion was vol uitverkocht met die wedstrijd, dus dat merk je wel dat het gewoon wat meer speelt voor de fans. En het was al een tijdje geleden dat we dan van Ajax hadden gewonnen. Ja, dat was dan wel heerlijk om die nu te winnen. En ook overtuigend."

Toch wil Van Amersfoort niks weten van zogenaamde 'bonuspunten' tegen topclubs. "Maar het is gewoon mooi om jezelf daarin te meten. En ik merkte dat als ik tegen Ajax een goede wedstrijd speelde, dat ineens half Nederland meekijkt. Je merkt dat er tegen zulke clubs gewoon veel meer bij komt kijken. En dat is ook wel gewoon interessant voor jezelf als persoon om dat te ontwikkelen."

Volgende hoofdrol voor Van Amsersfoort?

Tijdens de 3-2-overwinning op Ajax was er voor Van Amersfoort een hoofdrol weggelegd. De aanvaller was goed voor twee doelpunten en een assist. Tegen Feyenoord kan Van Amersfoort weer proberen een glansrol op zich te nemen. Eerder dit seizoen was Feyenoord nog met 6-1 de baas over de bezoekers uit Friesland. De revanche gevoelens zijn dan ook aanwezig in Heerenveen. "Die uitwedstrijd, toen zat ik op de bank. Dus dat was ook wel lastig voor mij persoonlijk om daarover mee te praten. Maar dat was inderdaad een heel effectief Feyenoord in de eerste helft", blikt Van Amersfoort terug op de pijnlijke middag in Rotterdam-Zuid. Zondag hoopt de aanvaller wel te kunnen stunten. "Wij kunnen van iedereen winnen. Dat weten we ook. Maar we kunnen ook van iedereen verliezen. En dat is onze valkuil een beetje."


Van Amersfoort stuit tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord in maart 2017 op doelman Brad Jones

Droog tegen Feyenoord

De maand februari sloot Van Amersfoort af met vier doelpunten en één assist in vier wedstrijden. Zo staat de totale teller van dit seizoen al op elf doelpunten. Tegen Feyenoord lukte het in vijf ontmoetingen nog nooit voor de aanvaller om te scoren. Bij Feyenoord staan dan ook nog eens verdedigers als Lutsharel Geertruida en Dávid Hancko tegenover hem. Van Amersfoort hoopt zijn tegenstanders te slim af te kunnen zijn en zo van 'de nul' af te komen. "Nou, daar ga ik wel voor. Dus dat zou mooi zijn."

Van Amersfoort weet wat hij komende zondag treft. "Feyenoord heeft goede verdedigers. Met Hancko inderdaad heel sterk, groot en ook heel rustig aan de bal." Toch ziet Van Amersfoort kansen tegen de Rotterdammers. "Nou ja, ik moet gewoon mijn ding doen. Ik denk dat ik verrassend sterk ben, vergeleken met hoe ik eruit zie. Dus ik moet daar gebruik van maken", kaart de aanvaller aan. "En als ik op snelheid ben met diepe loopacties, denk ik dat ik altijd wel gevaarlijk kan zijn. Ik vind het alleen al een mooie graadmeting voor mezelf", aldus Van Amersfoort.

Zondagmiddag wacht er voor Van Amersfoort en sc Heerenveen vanaf 14.30 uur in eigen huis de strijd tegen Feyenoord. Na 25 wedstrijden wist het al 31 punten te pakken en staat het zo op plek negen in de Eredivisie.