Opinie

Met deze middenvelder zou Koeman volgens Sneijder kunnen verrassen op het EK

Met deze middenvelder zou Koeman volgens Sneijder kunnen verrassen op het EK

11 maart - 23:46

Wesley Sneijder denkt dat Quinten Timber komende zomer een belangrijke spil op het middenveld van Oranje kan vormen. Volgens de recordinternational van het Nederlands elftal zou bondscoach Ronald Koeman zomaar kunnen verrassen, door de Feyenoorder naast Frenkie de Jong op het middenveld te zetten.

"Ik denk dat we een verrassing gaan krijgen op het middenveld op het EK", aldus Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. "Ik denk Timber, die gaat het sowieso samen doen met De Jong." De spelmaker van de Rotterdammers zit voor het eerst bij de voorselectie en speelde nog geen minuut in Oranje. Het is dus nog maar de vraag of Timber überhaupt bij de definitieve selectie zal zitten.

Sneijder denkt verder en noemt nog twee namen. 'En Tijjani Reijnders misschien achterin. Ik zou Mats Wieffer wel opstellen, ja. Maar je hebt er een nodig die dynamisch is. Dan heb je Timber en Wieffer, en Frenkie de Jong voor het voetbal."

Het Nederlands elftal speelt tijdens de komende interlandperiode twee oefenwedstrijden. Op vrijdag 22 maart komt Schotland naar De Kuip. Op dinsdag de 26e gaat Oranje het in Frankfurt opnemen tegen Duitsland, het gastland van het EK.