Nieuws

Ronaldo moet van de kant toekijken: deze straf krijgt hij na een 'obsceen gebaar'

Ronaldo moet van de kant toekijken: deze straf krijgt hij na een 'obsceen gebaar'

29 februari - 08:15 Laatste update: 08:15

Cristiano Ronaldo heeft zijn schorsing te horen gekregen van de Saudische voetbalbond. Volgens verschillende media moet hij een boete betalen en krijgt hij een schorsing. Wat is er precies aan de hand en wat zij Ronaldo er zelf over? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Waat is de straf voor Cristiano Ronaldo?

In totaal moet de Portugese aanvaller en posterboy van de Saudi Pro League één wedstrijd van de kant toekijken. Tijdens het duel met Al-Shabab bleven supporters van het team de naam van Lionel Messi schreeuwen. Daarop maakte Ronaldo een 'obsceen gebaar' en dat werd gefilmd. Naast de schorsing moet de 39-jarige ook een boete betalen van tienduizend Saudische rial, wat op een bedrag van 2460 euro neerkomt. Ook moet hij de kosten van de klacht van Shabab betalen en die komen neer op 4920 euro. Al met al kost het gebaar Ronaldo dus rond de zevenenhalf duizend euro.

Wat zei Cristiano Ronaldo zelf?

Zelf reageerde de Portugees laconiek. 'Ik respecteer alle clubs. Mijn gebaar drukt kracht en overwinning uit', had Ronaldo volgens de krant Al-Riyadiya tegen de Saudische instanties hebben gezegd. 'Het is niet beschamend. In Europa is het gebruikelijk.' Hoewel hij het zeer normaal vond is het de Portugees uiteindelijk toch op een schorsing komen te staan. Lang wachten voor hij weer mag spelen hoeft Ronaldo ook niet. Hij is geschorst voor het duel met Al-Hazem en de aftrap daarvan is donderdagavond 18.00 uur.