Transfernieuws

'Malen mag komende zomer vertrekken uit Dortmund, Borussia stelt vraagprijs vast'

'Malen mag komende zomer vertrekken uit Dortmund, Borussia stelt vraagprijs vast'

28 februari - 11:25 Laatste update: 11:40

Borussia Dortmund lijkt komende zomer afscheid te gaan nemen van Donyell Malen. De Duitse topclub zou al een vraagprijs hebben vastgesteld voor de aanvaller, zo weet Sport BILD naar buiten te brengen. 

Afgelopen winter leek Malen al te kunnen vertrekken uit Dortmund. Het Manchester United van Erik ten Hag zou de aanvaller willen verwelkomen, maar BVB wilde niet mee werken aan een winters vertrek. Malen lijkt komende zomer wel beschikbaar te zijn voor een transfer. Volgens BILD zou Borussia Dortmund namelijk de nodige miljoenen nodig hebben. Een verkoop van Malen moet hier aan bij gaan dragen. Sebastian Kehl, sportief directeur van Borussia Dortmund, zou tot de conclusie zijn gekomen dat de selectie van het eerste elftal gestagneerd is en er komende zomer versterkingen moeten worden gehaald.

Met een mogelijke transfer van Malen hoopt men in Dortmund de nodige miljoenen binnen te kunnen halen. De club zou namelijk een prijskaartje van veertig tot vijftig miljoen euro aan de aanvaller hebben gehangen. Dit seizoen is de 26-jarige Malen al goed voor twaalf doelpunten en drie assists. Komende zomer wacht er het EK in Duitsland en kan de Oranje-international zich nog meer in de kijker van de Europese top spelen.