Nieuws

Kicker noemt mogelijke opvolgers Tuchel: deze namen staan op het lijstje van Bayer

Kicker noemt mogelijke opvolgers Tuchel: deze namen staan op het lijstje van Bayer

22 februari - 17:28

Het kwakkelende Bayern München neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel. Even leek het er op dat de Duitsers het seizoen niet zou gaan afmaken, maar hij mag het klusje toch nog glans gaan geven. Voor wat voor een opvolger Bayern wil gaan, lijkt nu duidelijk. VoetbalNieuws neemt de mogelijke opvolgers van Tuchel met je door!

In Duitsland weet Kicker te melden dat er in Bayern een lijstje van vijf mogelijke opvolgers van Tuchel klaarligt. Als droomkandidaat zou de gewilde Xabi Alonso gelden. De Spanjaard stunt met Bayern Leverkusen en is de ongeslagen koploper van de Bundesliga. In Leverkusen heeft Alonso nog een contract tot medio 2026, maar kan naar verluidt door een speciale clausule gratis naar een selectief rijtje clubs kan. Daaronder zou ook Bayern München. Daarentegen is Liverpool ook een serieuze optie voor Alonso, die bij zijn oude club de na dit seizoen vertrekkende Klopp kan opvolgen.

Naast Alonso zou Bayern ook denken aan de nu nog clubloze Zinédine Zidane en Hansi Flick. De laatstgenoemde stond tussen november 2019 en juni 2021 ook al aan het roer in München, waarna hij voor ruim twee jaar bondscoach van Duitsland was. Met Bayern veroverde Flick de Champions League, het WK voor Clubs, de UEFA Supercup, de binnenlandse beker en supercup en twee landstitels.

Tot slot zouden ook Unai Emery (Aston Villa) en Sebastian Hoeneß (VfB Stuttgart) als kandidaten voor het trainerschap van Bayern München gelden.