Nieuws

Alonso kan Tuchel opvolgen: deze clubs staan in de clausule van de Spanjaard

Alonso kan Tuchel opvolgen: deze clubs staan in de clausule van de Spanjaard

10 februari - 21:30 Laatste update: 21 februari - 16:10
3

Xabi Alonso zou in 2024 Bayer Leverkusen gratis kunnen verlaten dankzij een clausule in zijn contract, zo wist Sport Bild te melden. Dankzij zijn goede prestaties bij Leverkusen kan de Spaanse trainer aankomende zomer een mooie transfer maken. Hoe zit de clausule van Alonso in elkaar? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Leverkussen staat momenteel op de eerste plek in de Bundesliga, waarbij het grootmachten als Bayern München en Borussia Dortmund achter zich houdt. Leverkusen won vorig weekend met 3-0 van Bayern, dat ook deze week punten liet liggen. Het gat op de ranglijst is inmiddels gegroeid tot acht punten. Ook Europees doet de ploeg van Alonso het goed, waardoor er steeds meer interesse komt in de 42-jarige oefenmeester. Sport Bild wist te melden dat de trainer een speciale clausule in zijn contract heeft staat waarmee hij gratis bij Leverkussen kan vertrekken. Wel moet de kanttekening gemaakt worden dat dit slechts bij drie verschillende clubs kan. 

Liverpool FC

De eerste club die in het contract van de Spanjaard is opgenomen is Liverpool FC. Met de aankondiging van Jürgen Klopp's besluit om aan het einde van het seizoen te stoppen, is dit misschien wel de ideale kans voor Alonso om tijdens de zomer in te stappen bij The Reds. De trainer van Bayer Leverkusen is geen onbekende voor Liverpool. Tijdens zijn spelerscarrière speelde hij maar liefst vijf seizoenen voor de ploeg. Zelf wilde Alonso nog niets kwijt over een eventuele transfer. "De speculaties zijn normaal. Maar wat Jürgen voor elkaar heeft gekregen bij Liverpool, is iets om veel respect voor te hebben. Hij heeft het goed gedaan, maar mijn focus ligt hier bij Leverkusen", vertelt Alonso op de persconferentie.

Bayern München

Ook Bayern München is opgenomen in de clausule van de Spanjaard. Eveneens is dit een club waar Alonso in zijn spelerscarrière heeft gespeeld. De voormalig middenvelder begon zijn periode bij Der Rekordmeister in 2014 en besloot in 2017 te stoppen als profvoetballer. Thomas Tuchel, de huidige trainer van Bayern, heeft al de nodige kritiek ontvangen van de Duitse media en deze week werd bekend dat de Duitser na dit seizoen vertrekt bij Bayern. De ploeg staat op de tweede plek in de Bundesliga, met een achterstand van acht punten op koploper Leverkussen. Het contract van de Duitse trainer loopt tot medio 2025.

Real Madrid

De derde club die is opgenomen in de clausule is Real Madrid. Alonso speelde tijdens zijn spelerscarrière vijf seizoenen bij De Koninklijke en was destijds van enorme waarde voor zijn ploeg. In de Spaanse media wordt Alonso al geruime tijd gezien als de opvolger van Carlo Ancelotti. De Italiaanse trainer heeft onlangs zijn contract bij Los Blancos verlengt tot medio 2026 en dus lijkt de komst van Alonso naar Madrid deze zomer niet realistisch.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!