Nieuws

Welke verdediger moet Ten Hag voorlopig missen en haalt mogelijk het EK niet?

Welke verdediger moet Ten Hag voorlopig missen en haalt mogelijk het EK niet?

21 februari - 23:50

Erik ten Hag zal het bij Manchester United voorlopig zonder een van zijn vaste waarden achterin moeten stellen. Een van zijn verdedigers raakte namelijk geblesseerd in het duel met Luton Town afgelopen zondag en zal de komende maanden ontbreken bij United.

Welke verdediger moet Ten Hag de komende tijd missen?

Afgelopen weekend moest Luke Shaw zich tegen Luton Town vlak voor rust laten vervangen met een blessure. De 28-jarige verdediger liep in het duel een spierblessure op en staat daarmee zo'n twaalf weken aan de kant, meldt The Athletic. Dat is slecht nieuws voor Ten Hag, bij wie de verdediger op een vaste plek in de basis kon rekenen.

Ook voor bondscoach Gareth Southgate komt het nieuws van de blessure van Shaw als een onaangename verrassing. Het EK in Duitsland staat namelijk over zestien weken op het programma. Met een ingeschatte herstelperiode van twaalf weken moet de revalidatie van de Engelsman zonder tegenslagen verlopen, wil hij op tijd fit zijn voor het Europese eindtoernooi. Duurt het herstel van de linkspoot langer, zal hij het EK naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan.