Nieuws

Wat heeft Arne Slot te zeggen over de vormdip van Gimenez bij Feyenoord?

Wat heeft Arne Slot te zeggen over de vormdip van Gimenez bij Feyenoord?

21 februari - 22:59

Santiago Gimenez is niet in goeden doen bij Feyenoord. Voorafgaand aan het duel met AS Roma heeft trainer Arne Slot zich uitgesproken over de vormdip waar de Mexicaan mee te maken heeft. Dit is wat de 45-jarige oefenmeester over zijn spits zei.

Onlangs uitte Marco van Basten zijn kritiek op de aanval van Feyenoord. De voormalig topspits vindt dat de Rotterdammers te weinig het net weten te vinden. Slot is het daarmee eens. "Van zo'n topaanvaller, die zelf zo goed is geweest, ligt de lat wellicht ook vrij hoog als hij kijkt naar onze spelers", gaf Slot aan voor de camera van Vandaag Inside. "Ik snap dat Marco dat op dit moment misschien vindt, want als je heel eerlijk bent, dan hebben we weinig gescoord. En als we scoren, doen onze aanvallers dat ook niet."

Wat zegt Slot over de vormdip van Gimenez?

"Het is wel een momentopname, want ik heb dit seizoen ook van Santiago (Gimenez, red.) wel gezien dat hij makkelijk scoort", neemt de oefenmeester de Mexicaan in bescherming. De linkspoot staat tot op heden op negentien doelpunten in de Eredivisie, maar de laatste daarvan was op 14 januari. Slot heeft wel een vermoeden waar het gebrek aan vorm vandaan komt. "Dat is niet zo moeilijk. Hij krijgt kansen, maar maakt ze niet af. Hij heeft wel zijn waarde nog voor het elftal. Een speler die zo vaak heeft gescoord, zou ik nooit afschrijven en teveel kritiek geven", sluit de trainer af.