Nieuws

Dit gebeurt er met de Legia Warschau-speler die is gearresteerd na het duel met AZ

Dit gebeurt er met de Legia Warschau-speler die is gearresteerd na het duel met AZ

17 februari - 07:40 Laatste update: 12:39

Op 5 oktober stonden AZ en Legia Warschau in Alkmaar tegenover elkaar in de groepsfase van de Conference League. Na afloop van het duel werden twee spelers van de Poolse club, Radovan Pankov en Josué Pesqueira, gearresteerd nadat een steward van AZ gewond was geraakt. Waar Pankov in november kreeg te horen dat hij wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie, liep het onderzoek tegen Pesqueira nog. Inmiddels lijkt duidelijk te zijn geworden wat het lot van de Portugees is.

Op 29 november kwam naar buiten dat Pankov vervolgd wordt door het OM. De rechtszaak tegen de Serviër stond begin januari in Alkmaar op het programma. Daar kwam nog geen uitsluitsel, waarna de zaak in juni vervolgd zal worden. Het onderzoek tegen zijn teamgenoot en aanvoerder liep nog, maar inmiddels lijkt er dus uitsluitsel te komen wat er met Pesqueira zal gebeuren.

Wat gebeurt er met Pesqueira?

Na het onderzoek lijkt de zaak tegen de aanvoerder van Legia geseponeerd te worden. Dat weet Christian Visser, advocaat in straf- en voetbalzaken, te melden op X. Hiermee zal de Portugees niet vervolgd worden en is Pankov de enige speler van Legia die in beeld blijft bij het OM.