Nieuws

Eén belangrijke afwezige: deze Oranje Leeuwinnen gaan de Nations League in

Eén belangrijke afwezige: deze Oranje Leeuwinnen gaan de Nations League in

13 februari - 17:53

Andries Jonker heeft bekendgemaakt met welke 23 spelers de Oranje Leeuwinnen aantreden in de Final Four van de Nations League. De bondscoach moet het stellen zonder één belangrijke afwezige: Jill Roord.

Eind januari sloeg het noodlot toe voor Roord. De aanvallende middenvelder van Manchester City scheurde haar kruisband en moeten het nu lange tijd doen zonder voetbal. Dat is voor Roord zelf natuurlijk hartstikke pijnlijk, maar ook de Oranje Leeuwinnen hebben hier een belangrijke kracht mee verloren.

Buiten de afwezigheid van Roord heeft Jonker niet voor heel opvallende verrassingen gekozen in zijn selectie. Vivianne Miedema, die in de laatste Leeuwinnen-campagne haar rentree maakte, is er ook gewoon weer bij. 

Op 23 februari komende Oranje Leeuwinnen in actie. De halve finale van de Nations League wordt gespeeld tegen wereldkampioen Spanje. Mochten de Oranje Leeuwinnen die winnen door komen, dan wacht een confrontatie in de finale met Frankrijk of Duitsland. Tegen één van deze twee landen zal sowieso nog gespeeld worden. Er wordt namelijk ook een troostfinale gespeeld.