Nieuws

Van der Meijde weet het zeker: zo raakte Lang weer geblesseerd bij PSV

Van der Meijde weet het zeker: zo raakte Lang weer geblesseerd bij PSV

12 februari - 21:26
3

Andy van der Meijde onthulde maandagavond op welke manier Noa Lang wederom een blessure opliep. De oud-voetballer en analist gaf eerder al aan dat Lang dit seizoen niet meer in actie zou gaan komen voor PSV en bracht nu een update. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van Van der Meijde met je door!

In zijn eigen serie Bij Andy in de auto! liet Van der Meijde zich eerder al aan te weten wat voor kwetsuur Lang had opgelopen. "Hij is eigenlijk gewoon helemaal klaar is dit seizoen. Die heeft waarschijnlijk gewoon heel zijn hamstring afgescheurd. Het is niet alsof hij binnen twee of drie weken terug is", gaf de analist aan. Te gast bij Veronica Offside kwam Van der Meijde toch even terug op zijn uitspraken. "Hij is er niet het hele seizoen uit, maar wel een lange tijd."

Hoe raakte Lang geblesseerd bij PSV?

Volgens Van der Meijde liep Lang zijn blessure op tijdens het bekerbezoek van PSV aan Feyenoord (1-0). "Na de wedstrijd moet je nog trainen. Dan moet je ineens gaan sprinten. Dan ben je al afgekoeld en je weet dat hij al geblesseerd is geweest. Dan moet je na de wedstrijd veertien keer op en neer sprinten. Daar is het misgegaan", weet Van der Meijde. "Toen heeft hij weer last gekregen." De analist vindt het dan ook belachelijk dat Lang dit moest doen. "Dan moet je als PSV denken: 'die jongen is al twee keer geblesseerd geweest, laten we de volgende dag gaan trainen'. Dat hoeft toch niet na de wedstrijd, wat een onzin."

Voor Lang is het alweer zijn derde blessure aan zijn hamstring. In augustus moest de aanvaller één wedstrijd missen, waarna hij in oktober dertien wedstrijden moest toekijken. Door zijn blessure staat Lang nu al drie wedstrijden aan de kant.