Nieuws

Dit is waarom Chelsea trainer Pochettino dit seizoen eigenlijk niet kan ontslaan

Dit is waarom Chelsea trainer Pochettino dit seizoen eigenlijk niet kan ontslaan

5 februari - 23:41

Hoewel Chelsea dit seizoen op een teleurstellende elfde plek staat, zal trainer Mauricio Pochettino waarschijnlijk het seizoen mogen afmaken in Londen. Waarom kan Chelsea hun trainer dit seizoen eigenlijk niet ontslaan? VoetbalNieuws.nl legt het je uit. 

Pochettino heeft op dit moment nog een contract voor achttien maanden bij Chelsea. Wanneer The Blues de trainer de laan uit willen sturen, zullen ze volgens The Daily Mail omgerekend 11,5 miljoen euro moeten betalen. Dat is veel geld, maar dat is voor een club als Chelsea normaal gesproken geen probleem.

Waarom kan Chelsea Pochettino dit seizoen niet ontslaan?

De reden dat Pochettino waarschijnlijk het seizoen mag afmaken bij Chelsea heeft alles te maken met de Profit and Sustainability Rules (PSR) van de Premier League. Aangezien de Londenaren sinds de overname door Todd Boehly en Clearlake Capital al meer dan een miljard hebben uitgegeven aan nieuwe spelers, heeft de club al genoeg moeite deze PSR niet te breken.

Wanneer The Blues Pochettino voor juni op straat zetten, zal de afkoopsom van het contract bij de totale kosten van het huidige seizoen worden opgeteld. Hiermee zouden de Londenaren nog dieper in de problemen komen, waardoor het realistisch is dat Pochettino het seizoen mag afmaken.