Nieuws

Waar, wanneer en in welk stadion is de openingswedstrijd van het WK 2026?

Waar, wanneer en in welk stadion is de openingswedstrijd van het WK 2026?

4 februari - 21:20

Het speelschema van het WK 2026 in Canada, de Verenigde Staten en Mexico is bekendgemaakt. Ook de datum van de openingswedstrijd is bekend. Wanneer is die? VoetbalNieuws.nl vertelt het je!

Aan het WK in 2026, dat dus in heel Noord-Amerika zal worden afgewerkt, doen voor het eerst 46 landen mee. Die worden verdeeld over twaalf groepen van vier. De nummers één en twee gaan sowieso naar de zestiende finales, evenals de acht beste nummers vier. Je moet als land dus bijna alles verliezen, wil je niet doorgaan naar de knock-outfase.

Wanneer is de openingswedstrijd van het WK 2026?

Dit toernooi, dat veel unicums kent, begint op donderdag 11 juni 2026 in het Aztekenstadion in Mexico-Stad. Voorafgaand aan de openingswedstrijd zal er uiteraard ook een openingsceremonie worden gehouden. In dit iconische stadion werden in het verleden al twee WK-finales gespeeld; in 1970 en 1986. Wanneer er op 11 juni 2026 wordt afgetrapt, zal het Aztekenstadion het eerste stadion zijn waar wedstrijden op drie verschillende WK-eindtoernooien worden afgewerkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!