Nieuws

Dit ziet oud-voetballer Siem de Jong als mogelijke opties bij Ajax na leertraject

Dit ziet oud-voetballer Siem de Jong als mogelijke opties bij Ajax na leertraject

3 februari - 20:24

Siem de Jong ziet zichzelf in de toekomst wel algemeen of technisch directeur worden bij Ajax. Binnen de Amsterdamse club is De Jong begonnen aan een opleidingstraject. Bij ESPN laat de oud-voetballer weten de opties voor zijn toekomst nog af te wegen.

Een half jaar geleden startte Ajax een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn, die de club wil helpen aan een tweede carrière binnen het voetbal. Eén van de deelnemers aan dit traject is De Jong. "Ik loop hier drie à vier dagen per week mee. Ik zie verschillende afdelingen en probeer binnen de organisatie kennis tot me te nemen", zegt hij tegen Hans Kraay junior. In het gesprek laat de oud-speler weten dat een toekomst als algemeen of technisch directeur van Ajax zeker tot de mogelijkheden behoort.  

Wat wordt de volgende stap voor De Jong?

Wat zijn definitieve stap in zijn nieuwe carrière wordt, weet de oud-prof nog niet. "De komende twee jaar wil ik echt onderzoeken wat ik wil. Ik wil ook graag op De Toekomst meelopen. En ik denk dat ik ook wel een trainerscursus wil starten, om me breed te oriënteren en erachter te komen wat ik wil doen. Ik doe ook een beetje analistenwerk."