Nieuws

Dit is waarom Andries Noppert zijn basisplaats kwijt is bij sc Heerenveen

Dit is waarom Andries Noppert zijn basisplaats kwijt is bij sc Heerenveen

30 januari - 16:52
1

Een jaar geleden was Andries Noppert nog de eerste doelman bij Oranje, maar de Toren van Joure is zijn basisplek kwijt bij sc Heerenveen. Waarom moet de boomlange doelman zijn plek afstaan aan Mickey van der Hart? VoetbalNieuws.nl legt de situatie uit. 

Waarom is Andries Noppert zijn basisplek kwijt?

Noppert maakte op 28 januari in het duel met AZ een flinke blunder en dat kostte Heerenveen twee dure punten. Trainer Kees van Wonderen steunde zijn doelman na afloop van het duel, maar maakt op 30 januari toch bekend dat Van der Hart voorlopig eerste doelman is. "Gisteren (maandag) is met alle betrokkenen gesproken en is bekend gemaakt dat Mickey (Van der Hart, red.) voortaan voorrang krijgt. Teleurstelling, maar ook begrip waren de reacties", laat Van Wonderen kort weten tegenover Friese media. 

Noppert heeft een paar zware maanden achter de rug of sportief gebied en liet zich ook uit over zijn flater na het duel met AZ. "Weet je, de gifbeker is nog niet leeg. Laten we het daar op houden. Ik probeer het allemaal zo goed mogelijk te doen, voor de club en het elftal. Dat zoiets dan gebeurt, waardoor je gelijkspeelt: daar slaap ik slecht van. Het is een aardig tikkie", liet de doelman al weten tegenover ESPN.