Transfernieuws

'Ajax toont interesse in talentvolle aanvaller met aflopend contract van Arsenal'

'Ajax toont interesse in talentvolle aanvaller met aflopend contract van Arsenal'

30 januari - 12:55

Ajax zou interesse hebben in Arsenal-aanvaller Amario Cozier-Duberry, zo weet The Standard naar buiten te brengen. De tiener beschikt in Noord-Londen over een aflopend contract, waardoor diverse topclubs Cozier-Duberry op de korrel zouden hebben hebben.

Naast Ajax zouden ook Borussia Dortmund, Newcastle en Anderlecht denken aan een mogelijke komst van Cozier-Duberry. De achttienjarige aanvaller speelt sinds 2019 voor diverse jeugdelftallen van Arsenal, maar moet nog wachten op zijn debuut in het eerste. Bij The Gunners heeft Cozier-Duberry nog een debuut tot medio 2024. Arsenal hoopt de aanvaller in Noord-Londen te kunnen houden. Gesprekken tussen de speler en zijn club zouden tot nu toe nog weinig hebben opgeleverd.

Bij Arsenal werd Cozier-Duberry door jeugdtrainer Jack Wilshere al eens vergeleken met Bukayo Saka. Niet zo gek, als je weet dat de aanvaller Arjen Robben als idool heeft. In de diverse jeugdelftallen staat de teller van de tiener op 24 doelpunten en vijftien assists in 72 optredens. Ook kwam Cozier-Duberry al tot interlands voor diverse jeugdelftallen van Engeland, waarin zijn teller na twintig wedstrijden op acht doelpunten staat. De linkspoot speelt met name als rechtsbuiten, maar kan ook als linksbuiten en aanvallende middenvelder uit de voeten.