Breaking news

'Ajax gaat Sanchez na goedkeuring Porto verkopen, ook Conceição speelt een rol'

'Ajax gaat Sanchez na goedkeuring Porto verkopen, ook Conceição speelt een rol'

29 januari - 17:43 Laatste update: 18:56

Jorge Sanchez gaat een transfer maken van Ajax naar Cruz Azul, aldus De Telegraaf. De Mexicaan wordt momenteel door de Amsterdammers uitgeleend aan FC Porto, de club die nog goedkeuring moet geven voor de gang van zaken en daar speelt ook Francisco Conceição volgens Fabrizio Romano een rol in.

Volgens de ochtendkrant is Cruz Azul bereid om drie miljoen euro plus een kwart miljoen aan bonussen voor Sanchez neer te leggen. Dat is een kleine twee miljoen euro minder dan wat Ajax in de zomer van 2022 voor de Mexicaan neerlegde bij Club America. De club uit de hoofdstad moet officieel nog instemmen, maar dat schijnt een kwestie van tijd te zijn waarna Sanchez tot 2027 kan tekenen in zijn thuisland.

De meeste seinen staan op groen, maar alleen Porto moet nu nog goedkeuring geven voor de transfer. Daar is Conceição, de andere Ajax-huurling van Porto, volgens Romano bij betrokken. De Amsterdammers zou verlangen dat de Portugezen de koopoptie op de vleugelaanvaller lichten.

Daarmee komt er een eind aan de teleurstellende periode van Sanchez in Europa. Bij Ajax kon hij afgelopen seizoen al geen potten breken en ook in Portugal wil het niet echt vlotten. Sanchez kwam tot slechts zeven wedstrijden in de Portugese competitie.