Transfernieuws

'Bergwijn heeft er een concurrent bij: Spurs en Everton akkoord over Richarlison'

'Bergwijn heeft er een concurrent bij: Spurs en Everton akkoord over Richarlison'

30-06-2022 10:20
1

Richarlison gaat de overstap maken van Everton naar Tottenham Hotspur. De Londenaren betalen ongeveer 58 miljoen euro voor de Braziliaan, meldt Fabrizio Romano.

De doorgaans goed ingevoerde transferspecialist meldt dat Tottenham Richarlison heeft gecontracteerd. De contracten met Everton worden momenteel ondertekend, terwijl er al een persoonlijk akkoord was met de Braziliaans international.

Tottenham zal ongeveer 58 miljoen euro gegarandeerd betalen voor de technische aanvallers. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen. Richarlison is volgens Romano onderweg naar de medische keuring in Brazilië. De journalist laat er zijn welbekende 'here we go' op los, wat betekent dat er sprake is van een 'done deal'.

Richarlison leek in 2017 op weg naar Ajax, toen hij op het laatste moment voor Watford koos. Sindsdien is de aanvaller een revelatie in de Premier League. In 2018 betaalde Everton bijna veertig miljoen euro voor de Braziliaan. Nu verkopen The Toffees hem dus met winst door aan de Londenaren.

Door de komst van Richarlison lijkt een vertrek van Steven Bergwijn bij Tottenham steeds waarschijnlijker. Eerder leek er sprake van een ruildeal met Everton, maar dat blijkt nu niet meer dan een gerucht.