Transfernieuws

'Van Hooijdonk genoemd bij AZ; Bologna denkt aan ruildeal met andere aanvaller'

'Van Hooijdonk genoemd bij AZ; Bologna denkt aan ruildeal met andere aanvaller'

27 januari - 19:02

Bologna hoopt zich mogelijk deze winter nog te versterken met Jens Odgaard van AZ. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italianen zouden momenteel bezig zijn met een constructie waarin Sydney van Hooijdonk op zijn beurt in een ruildeal kan worden betrokken.

Van Hooijdonk, die onder contract staat bij Bologna, heeft er de afgelopen week namelijk een extra concurrent bijgekregen. Santiago Castro werd overgenomen van het Argentijnse Vélez Sarsfield en ook landgenoot Joshua Zirkzee moet hij in de pikorde voor zich dulden. Daardoor ziet het ernaar uit dat Van Hooijdonk deze transferperiode nog tijdelijk mag vertrekken.

Bologna zou met Odgaard namelijk nog een aanvaller willen halen. De Serie A-club wil de Deen verlossen van zijn rol als invaller bij AZ. Van Hooijdonk zou zijn plek dan moeten opvullen. De zoon van oud-voetballer Pierre speelde in Nederland al voor NAC Breda en SC Heerenveen.

AZ rondt naar verwachting ook de transfer van Lequincio Zeefuik af. De 19-jarige spits komt voor weinig geld over van FC Volendam, maar pas in de zomer. Daardoor zou hij Van Hooijdonk niet in de weg kunnen zitten. AZ en Bologna deden onlangs al twee keer eerder zaken. Zo werden Jesper Karlsson en Sam Beukema rechtstreeks door de Italianen overgenomen.