Transfernieuws

'Europese grootmacht klopt aan voor De Ligt: Bayern wil verdediger niet verkopen'

'Europese grootmacht klopt aan voor De Ligt: Bayern wil verdediger niet verkopen'

27 januari - 14:06 Laatste update: 14:21

Paris Saint-Germain zou tevergeefs hebben aangeklopt bij Bayern München om Matthijs de Ligt, zo klinkt het vanuit Duitsland. Uit berichtgeving van RMC Sport blijkt dat de verdediger deze zomer niet mag vertrekken. Een zomers vertrek lijkt echter wel een optie te zijn voor de 24-jarige verdediger.

'PSG-leiders die versterking in de verdediging willen, hebben de afgelopen dagen Bayern gepeild naar Matthijs De Ligt', klinkt het. Echter zou Bayern volgens het medium niks zien in een winters vertrek van de centrale verdediger. Dit door de aanhoudende blessures in de verdediging en de absentie van Kim Min-jae, die met Zuid-Korea nog actief is op de Azië Cup. Bij fitheid van de verdedigers moet De Ligt flink concurren met de international en Dayot Upamecano. 

Volgens de Duitse tak van Sky Sports zou De Ligt daarentegen wel kandidaat zijn om in de zomer te vertrekken. In de zomer zou Manchester United willen toeslaan, zo wist het medium een week geleden nog naar buiten te brengen. In München heeft De Ligt nog een contract tot 2027. De marktwaarde van de Oranje-international wordt geschat op 65 miljoen euro.