Nieuws

'Twente begrijpt controverse, maar kiest voor het geld: Ugalde-vertrek aanstaande'

'Twente begrijpt controverse, maar kiest voor het geld: Ugalde-vertrek aanstaande'

26 januari - 22:13 Laatste update: 22:37
1

De kogel is door de kerk, zo stelt Tubantia. Manfred Ugalde gaat FC Twente verlaten voor Spartak Moskou in een controversiële transfer waarmee vijftien miljoen euro is gemoeid.

Het lokale medium stelt dat vrijdagavond de handtekeningen zijn gezet omtrent de transfer van Ugalde. De definitieve bevestiging laat nog even op zich wachten aangezien de Costa Ricaan zaterdag op het vliegtuig stapt naar Moskou om daar de medische keuring te ondergaan. Als die succesvol wordt afgerond zullen beide clubs het nieuws naar buiten brengen. Twente gaat miljoenen vangen voor de aanvaller aangezien Ugalde maar liefst dertien miljoen euro gaat opleveren exclusief twee miljoen aan bonussen. Voor Twente geldt Ugalde als een recordtransfer. Dusan Tadic bracht ooit veertien miljoen euro op.

Tubantia schrijft dat er intern veel is gesproken over de controverse rondom de transfer. Door de oorlog die Rusland voert met Oekraïne en de geldende sancties. 'Bij FC Twente beseffen ze maar al te goed dat de club de komende dagen de nodige kritiek kan verwachten op de deal met Rusland. Maar ondanks alle bezwaren, die ook intern tot de nodige discussies hebben geleid, is uiteindelijk geoordeeld dat het vanuit bedrijfstechnisch oogpunt onverantwoord was om de transfer niet door te laten gaan.' De KNVB gaf eerder al aan dat er geen bezwaren waren aangezien de eigenaren van Spartak niet op een sanctielijst staan.