Wie is Oussama Lahri, de uitblinker van Hercules tegen Cambuur?

25 januari - 20:45 Laatste update: 23:02

Oussama Lahri was binnen vijf minuten al trefzeker tegen Cambuur en was daarmee belangrijk in de mogelijk volgende bekerstunt van USV Hercules. De amateurvoetballer sloeg in de achtste finale van de KNVB Beker toe vanaf elf meter zette vervolgens na een uur spelen met een omhaal zijn ploeg op een bredere voorsprong. VoetbalNieuws stelt Lahri aan je voor!

In de zomer van 2019 haalde Hercules met Lahri een nieuwe speler naar Sportpark Zoudenbalch. De middenvelder met Marokkaanse roots kwam transfervrij over van SCH’44 en speelde eerder in dienst van SV Kampong. Met Hercules speelde Lahri zijn meeste wedstrijden in de Derde Visie B. In 74 wedstrijden was de middenvelder al goed voor tien doelpunten en drie assists. In het seizoen 2021/2022 stond Hercules op het punt om kampioen te worden en te promoveren naar de Tweede Divisie, maar door een doelpunt van ADO'20 in de blessuretijd ging die droom in rook op. Een jaar later mochten de amateurs het wederom proberen, maar stuitten uiteindelijk in de play-offs op GVVV.

De KNVB Beker is voor HBO-student Lahri met Hercules geen onbekend terrein. Tussen het seizoen 2019/20 en 2021/22 speelde de middenvelder ieder seizoen één bekerwedstrijd met zijn ploeg. Een seizoen later schopte de amateurs het tot de eerste ronde van het bekertoernooi, waarna NAC Breda met 0-1 te sterk was. In de twee voorrondes was Lahri goed voor twee doelpunten. Dit seizoen kwam Lahri al vier keer eerder in actie in het bekertoernooi, met een assist tijden het uitschakelen van Ajax in de tweede ronde als absoluut hoogtepunt. Tegen SC Cambuur tekende Lahri al na drie minuten voor de openingstreffer. Even later zette de middenvelder zijn ploeg op spectaculaire wijze op een brede voorsprong. Uiteindelijk moesten de amateurs diep in de verlening de meerdere erkennen in Cambuur, dat met 3-4 te sterk was.

Lahri zette eind januari 2021 een krabbel onder een nieuwe verbintenis bij Hercules. "Oussama is een groot talent, met een paar unieke wapens in zijn spel. Hij kan zeker nog een stapje maken, maar moet wel aan de bak", gaf trainer René van der Kooij destijds aan. Het contract van de 25-jarige middenvelder loopt komende zomer af. In totaal speelde Lahri al 108 eerdere wedstrijden voor Hercules, waarin hij goed is voor twintig doelpunten en zeven assists.