Nieuws

Dit is waarom Matthijs de Ligt op meer speeltijd kan rekenen bij Bayern München

Dit is waarom Matthijs de Ligt op meer speeltijd kan rekenen bij Bayern München

25 januari - 12:03 Laatste update: 12:05

Matthijs de Ligt heeft het de afgelopen maanden lastig bij Bayern München, maar de Nederlandse verdediger krijgt de komende weken de kans zich weer naar een vaste basisplek te spelen. Hoe komt dat precies? VoetbalNieuws.nl legt de situatie voor je uit. 

De Ligt werd in de zomer van 2022 opgehaald door Bayern en daar betaalde Der Rekordmeister 67 miljoen euro voor. In het eerste seizoen was De Ligt een vaste waarde voor Bayern, maar dit seizoen valt dat mee: de Nederlander pakte pas een derde van alle speelminuten. De geruchtenmolen draait op volle toeren en De Ligt zou vanwege zijn ongelukkige periode in Duitsland zelfs al azen op een zomertransfer. Onder meer Manchester United zou geïnteresseerd zijn.

Om deze reden krijgt Matthijs de Ligt weer kansen bij Bayern München

De Ligt wordt dit seizoen vaak gepasseerd door trainer Thomas Tuchel ten faveure van Kim Min-Jae en Dayot Upamecano. Het duo is vaak ijzersterk, maar Tuchel zal het duo moeten missen: Kim is druk bezig op de Azië Cup en Upamecano blesseerde zich in het inhaalduel met Union Berlin. Bayern won het duel met 1-0, maar de verdediger blesseerde zich aan zijn dijbeen.

"Het lijkt wel alsof er een vloek op rust", verzucht Tuchel op het persmoment na afloop. "Het wordt een kwestie van weken, niet van dagen. Dat is heel spijtig voor ’Upa’ en voor ons. Hij was in absolute topvorm in de afgelopen weken." Voor Upamecano is het slecht nieuws, maar voor De Ligt is het een kans op speeltijd: de Nederlander speelde tegen Union al de hele wedstrijd door de afwezigheid van Kim.