Nieuws

Zo presteren de uit de Eredivisie afgevaardigde spelers op de Afrika Cup

Zo presteren de uit de Eredivisie afgevaardigde spelers op de Afrika Cup

22 januari - 13:30 Laatste update: 24 januari - 08:15

De Afrika Cup is in volle gang en ook vanuit de Eredivisie zijn er weer een aantal spelers vertegenwoordigd. In totaal waren er vier spelers uit de Eredivisie te bewonderen op het toernooi, maar hoe staan ze er eigenlijk voor? Voetbalnieuws.nl zet het voor je op een rij.

De Nederlandse clubs die hun spelers kwijt zijn zullen het natuurlijk niet erg vinden wanneer het land van de speler slecht presteert. Nu is dit in twee van de vier gevallen toch wel aan de hand.

Yankuba Minteh (Gambia, Feyenoord)

Yankuba Minteh was niet lekker met Gambia begonnen aan de Afrika Cup. Sterker nog, het Afrikaanse land is inmiddels zelfs uitgeschakeld. Na drie wedstrijden kwam de teller stil te staan op nul punten na verliespartijen tegen Senegal (3-1), Guinee (1-0) en Kameroen (2-3). Daarmee eindige Gambia met lege handen onderaan in de groep. Feyenoord heeft de huurling daarom snel weer terug. Minteh speelde alle drie de groepswedstrijden, maar kwam niet tot een doelpunt of assist. De laatste groepswedstrijd speelde de aanvaller de complete wedstrijd, waar hij in de eerdere wedstrijden een uur en half uur speelde.

en daarmee komt ook een uitverkiezing voor beste nummer drie in gevaar. De kans is dus groot dat Feyenoord Minteh aankomend weekend alweer terug heeft. Minteh kwam in beide wedstrijden in actie. Eén keer een uur en één keer een half uur.

Ramiz Zerrouki (Algerije, Feyenoord)

Ook voor Ramiz Zerrouki zit de Afrika Cup er op. De middenvelder verloor met Algerije alle drie de groepswedstrijden, tegen respectievelijk Angola (1-1), Burkina Faso (2-2) en Mauritanië (1-0). De winnaar van 2019 werd zo uit het toernooi geknikkerd.  Zerrouki viel één keer in en stond twee keer in de basis.

Ismael Saibari (Marokko, PSV)

Ismael Saibari mag zich met Marokko één van de favorieten voor de eindwinst van het toernooi noemen. De Atlas Leeuwen wonnen al één keer (Tanzania, 3-0) en speelden ook één keer gelijk (DR Congo, 1-1) en dus lijkt de volgende ronde binnen handbereik. Saibari heeft alleen nog geen minuut gespeeld.

Deroy Duarte (Kaapverdië, Fortuna Sittard)

Deroy Duarte zou je op voorhand misschien wel de minste kans op een mooie Afrika Cup toedichten met zijn land Kaapverdië, maar de middenvelder van Fortuna Sittard presteert tot nu toe het beste van iedereen. Kaapverdië won twee groepswedstrijden van Mozambique (3-0), Ghana (1-2) en speelde met 2-2 gelijk tegen Egypte. Daardoor is het al geplaatst voor de knock-out fase van het toernooi. Duarte kon op twee basisplaasten rekenen en gaf ook één assist.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg