Nieuws

'Al Ittihad kon Benzema tien dagen niet bereiken: club woest op vakantieganger'

'Al Ittihad kon Benzema tien dagen niet bereiken: club woest op vakantieganger'

19 januari - 21:35

De soap rond het verblijf van Karim Benzema lijkt ten einde, nu de spits weer terug is gekeerd bij Al Ittihad. De club uit Saudi-Arabië is echter razend op de Fransman, die tien dagen onbereikbaar was voor de club, zo blijkt uit berichtgeving in Frankrijk. De club gaat binnenkort in gesprek met Benzema en dien entourage over de stand van zaken rond zijn verblijf.

Benzema had de zandbak even verruild voor een vakantie op het Afrikaanse eiland Mauritius. De Fransman zou aanvankelijk op 2 januari weer terugkeren naar Al Ittihad, maar dat bleek uit. Benzema keerde namelijk pas deze vrijdag weer terug bij zijn werkgever, die woest is op de 36-jarige spits. "De club kon hem tien dagen lang niet bereiken", kaart een anonieme bron rond de club aan tegen persbureau AFP.

Recent gingen er sterke geluiden rond een terugkeer van Benzema naar Europa. De spits zou het na een half jaar wel gezien hebben in de Saudi Professional League en zijn zinnen hebben gezet op een vertrek. Dit leidde er zelfs toe dat de spits uit de selectie van Al Ittihad zou zijn gezet. Binnenkort gaan de voetballer en diens werkgever in gesprek over de toekomst van Benzema, die deze winter niet zou mogen vertrekken. 

Afgelopen zomer verruilde Benzema transfervrij Real Madrid voor Al Ittihad. Na twintig wedstrijden staat zijn teller op twaalf doelpunten en vijf assists in twintig wedstrijden. Met zijn club staat de Ballon d'Or-winnaar van 2022 na achttien wedstrijden met 28 punten op plek zeven in de competitie.