Nieuws

Deze vrijdagavondwedstrijden in Keuken Kampioen Divisie zijn nu al afgelast

Deze vrijdagavondwedstrijden in Keuken Kampioen Divisie zijn nu al afgelast

18 januari - 17:35 Laatste update: 17:35

Vrijdagavond om 20.00 uur begint in de Keuken Kampioen Divisie speelronde 22. Supporters van vier clubs weten op donderdagmiddag al dat ze vrijdag niet naar het stadion hoeven af te reizen. Twee van de wedstrijden in deze speelronde zijn namelijk al afgelast.

De wedstrijden die niet doorgaan, zijn die tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag in Covebo Stadion - De Koel in Venlo en die tussen FC Emmen en FC Groningen aan De Oude Meerdijk in Emmen. De wedstrijden stonden allebei oorspronkelijk gepland op vrijdag 19 januari om 20.00 uur. Supporters van de clubs kunnen vrijdagavond dus gewoon thuis blijven. De overige wedstrijden in de speelronde staan voorlopig nog wel op het programma.

Waarom gaat VVV-Venlo - ADO Den Haag niet door?

Net als in de rest van Nederland heeft het in Venlo de afgelopen dagen gesneeuwd. Toch ligt er niet alleen sneeuw op het veld in De Koel, maar ook ijs. Doordat het de komende 24 uur in Venlo rond het vriespunt blijft, is er geen kans dat het veld ontdooit en kan de wedstrijd dus niet doorgaan.

Dit is niet de eerste keer dit kalenderjaar dat een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie niet door kan gaan vanwege een bevroren veld. Afgelopen vrijdag ging de ontmoeting tussen Roda JC en FC Eindhoven namelijk om dezelfde reden niet door.

Waarom gaat FC Emmen - FC Groningen niet door?

Eerder deze week gaf FC Groningen aan dat een groot deel van de selectie besmet is met het norovirus. Hierdoor kunnen de Groningers geen wedstrijdselectie samenstellen voor de uitwedstrijd in Emmen. Het verzoek vanย de Trots van het Noorden om de wedstrijd uit te stellen, werd door het competitiebestuur ingewilligd. Er is nog geen nieuwe datum voor de wedstrijd vastgesteld.ย