Nieuws

Wie is Neco Williams, de verdediger die Feyenoord op huurbasis wil halen?

Wie is Neco Williams, de verdediger die Feyenoord op huurbasis wil halen?

17 januari - 15:20 Laatste update: 19 januari - 17:08

Feyenoord zou de zinnen hebben gezet op de komst van Neco Williams, die de tijdelijke overstap moet maken van Nottingham Forest naar De Kuip. VoetbalNieuws.nl stelt de mogelijke winteraanwinst aan je voor!

Wie is Neco Williams?

Geboren op 13 april 2001 in Cefn Mawr, Wrexham (Wales) zet Williams bij de gelijknamige amateurclub zijn eerste stapjes als voetballer. Als zesjarig jongetje maakt Welshmen al de overstap naar de jeugdopleiding van Liverpool. Eind oktober 2019 wordt het talent en geduld van William beloond met zijn profdebuut in het eerste van de club, waar hij in de League Cup tegen Arsenal zijn eerste minuten voor Liverpool maakt. In juni 2020 volgt zijn debuut in de Premier League. Dat seizoen maakt de verdediger in totaal elf keer zijn opwachting in het eerste. Een seizoen later mag Williams steeds meer minuten maken en maakt zelfs zijn Champions League-debuut. In veertien optredens zorgt de rechtsachter voor één assist, in het miljardenbal nog wel. Bij Liverpool maakte de verdediger deel uit van de ploeg die in het seizoen 2019/20 landskampioen werd, in 2020 het WK voor Clubs won en in 2022 de League Cup veroverde.

Na acht keer in actie te komen in de eerste seizoenshelft, stuur Liverpool de jeugdige verdediger op de slotdag van de winterse transfermarkt van 2022 op huurbasis naar Fulham. In de Championship vechten The Cottagers voor promotie naar de Premier League, iets wat in de vorm van een kampioenschap lukt. In vijftien wedstrijden voor zijn tijdelijke werkgever is Williams goed voor zowel twee assists als doelpunten. Wat in de zomer volgt, is een overstap van Liverpool naar Nottingham Forest voor zestien miljoen pond.

Contractsituatie Williams

Met zijn overstap naar Nottingham Forest zet de rechtsbenige vleugelverdediger een krabbel onder een contract tot medio 2026. In december 2023 wordt de transferwaarde van Williams geschat op twintig miljoen euro.

Interlandcarrière Williams

Op 3 september 2020 maakt Williams zijn debuut voor het Nationale Elftal van Wales. Drie dagen later volgde direct zijn eerste interlanddoelpunt. Na nog geen vier jaar staat de teller van Williams op 37 interlands, waaronder drie tijdens het EK van 2020 en het WK van 2022.

 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!