Nieuws

Sosa dacht aan een vertrek na Mislintat-hectiek: dit gebeurde er rondom zijn komst

Sosa dacht aan een vertrek na Mislintat-hectiek: dit gebeurde er rondom zijn komst

6 januari - 10:25 Laatste update: 10:25

Borna Sosa had na het vertrek van Sven Mislintat het gevoel dat de club geen meerwaarde meer in hem zag. Ajax legde in de zomer nog acht miljoen euro voor hem neer, maar de transfer deed wat stof opwaaien. Voetbalnieuws legt het nog eens voor je uit.

Sosa werd vlak voor het verstrijken van de transferdeadline door Ajax aangetrokken. Sven Mislintat zag het wel zitten in de Kroaat, maar na enkele maanden leek de deal anders in elkaar te zitten dan gedacht. Mislintat is namelijk ook eigenaar van het bedrijf Matchmatrics, een data bedrijf voor het scouten van voetballers. Volgens de technisch directeur van Ajax kunnen beide rollen goed van elkaar gescheiden worden. Echter lijkt het tegenovergestelde waar te zijn. Mislintat is voor 35 procent eigenaar van het bedrijf als AKA Global zich voor drie procent inkoopt. Dat bedrijf is dan weer een zaakwaarnemerskantoor en is de zaakwaarnemer van Sosa.

Uiteindelijk wordt Mislintat ontslagen. Deels door de slechte resultaten, deels door de ontstane ophef en deels door het feit dat de TD voor meer dan honderd miljoen euro aan aankopen deed en er maar weinig spelers rendeerden.

Wat gebeurde er met Sosa?

Sosa leek de spil in een complex web. Zelf leek hij zich echter van geen kwaad bewust, maar kreeg hij wel alle problemen mee. Na het vertrek van Mislintat kwam de verdediger veelal op de bank te zitten en dat zat hem niet goed. De Kroaat ontkent namelijk dat hij van Mislintat moest wisselen van zaakwaarnemer. "Ik was geschokt. Helemaal toen ze in de kranten dingen begonnen te schrijven die totaal niet waar zijn. Mensen hadden een oordeel over dingen die Sven, zoals ik weet, niet heeft gedaan", vertelt de verdediger tegenover de NOS.

Zelf dacht de zomeraanwinst al snel aan een vertrek. "Ik had het gevoel dat ze me liever kwijt dan rijk waren. Ik had ook heel veel vragen. Dat is ook normaal, op dat moment wist ik niet hoe de club werkte. Daarna had ik een gesprek met de directeur en andere mensen binnen de club en die zeiden dat ze het volle vertrouwen in me hadden. En dat ze me nog altijd als belangrijke speler zagen. Dat geloofde ik en nu zie ik dat het waar is."