Nieuws

Sugawara en Ueda gaan mee: dit is de selectie van Japan voor de Azië Cup

Sugawara en Ueda gaan mee: dit is de selectie van Japan voor de Azië Cup

2 januari - 20:21 Laatste update: 20:21

Yukinari Sugawara en Ayase Ueda zijn opgeroepen voor de nationale selectie van Japan. Komende maand strijdt de ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu in Qatar om de Azië Cup. Hoe ziet de volledige selectie eruit? VoetbalNieuws zet de namen voor je op een rijtje.

Sugawara (AZ) en Ueda (Feyenoord) zijn de enige twee spelers uit de Eredivisie die meegaan met Japan. Mocht het land de finale halen, dan zijn de Alkmaarders en de Rotterdammers hun sterkhouders tot zeker 10 februari kwijt. Van AZ is bekend dat ze met Gonçalo Esteves waarschijnlijk een tijdelijke vervanger gaan halen. Feyenoord lijkt in de winter ook nog de markt op te willen voor een extra spits.

Verder zitten er met Wataru Endo van Liverpool en Takehiro Tomiyasu van Arsenal genoeg andere bekende namen in de selectie van Japan, dat de absolute favoriet is voor de eindzege. Daichi Kamada van Lazio ontbreekt echter. In 2019 verloor Japan de finale van de Azië Cup van Qatar.

Selectie Japan voor de Azië Cup

Keepers: Zion Suzuki (STVV), Daiya Maekawa (Vissel Kobe), Taishi Brandon Nozawa (FC Tokyo)

Verdedigers: Hiroki Ito (VfB Stuttgart), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Koki Machida (Union Saint-Gilloise), Tsuyoshi Watanabe (KAA Gent), Shogo Taniguchi (Al-Rayyan), Yuta Nakayama (Huddersfield Town), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Yukinari Sugawara (AZ), Seiya Maikuma (Cerezo Osaka)

Middenvelders: Wataru Endo (Liverpool), Kaishu Sano (Kashima Antlers), Hidemasa Morita (Sporting CP), Reo Hatate (Celtic)

Aanvallers: Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion), Takumi Minamino (AS Monaco), Keito Nakamura (Stade de Reims), Daizen Maeda (Celtic), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Ritsu Doan (SC Freiburg), Junya Ito (Stade de Reims), Takuma Asano (VfL Bochum), Ayase Ueda (Feyenoord), Mao Hosoya (Kashiwa Reysol)