Nieuws

FC Groningen-spits Van Veen in impasse met transfer: dit is zijn marktwaarde

FC Groningen-spits Van Veen in impasse met transfer: dit is zijn marktwaarde

27-12-2023 13:50 Laatste update: 13:50

Kevin van Veen kan na een half jaartje FC Groningen alweer een nieuwe stap maken. De 32-jarige spits staat in de belangstelling van de Schotse topclub Rangers FC, meldt onder meer Het Dagblad van het Noorden. Toch blijkt de club FC Groningen van niets te weten, maar voor hoeveel zou hij mogelijk toch kunnen vertrekken? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Hoeveel is Kevin van Veen waard?

Mocht het daadwerkelijk van een transfer komen, kan FC Groningen een mooie transfersom tegemoet zien. De markwaarde van de spits wordt door Transfermarkt geschat op 800.000 euro. De geboren Eindhovenaar was van plan om dit seizoen dertig goals te maken in de Keuken Kampioen Divisie, maar die uitspraken blijven hem voorlopig achtervolgen. In de eerste seizoenshelft was Van Veen goed voor slechts vijf doelpunten, wat ervoor zorgde dat hij zelfs op de bank terecht kwam.

Vorig seizoen ging het Van Veen een stuk gemakkelijker af in Schotland, waar hij bij Motherwell FC goed was voor 29 goals. Mocht de spits daadwerkelijk de overstap naar Rangers maken, wordt hij teamgenoot van onder meer oud-Feyenoorders Danilo, Cyriel Dessers én Sam Lammers. Opvallend genoeg ook allemaal concurrenten.

Kevin van Veen in actie voor zijn vorige Schotse club Motherwell
Kevin van Veen in actie voor zijn vorige Schotse club Motherwell.

Ziet FC Groningen de transfer zitten?

Onder andere Het Dagblad van het Noorden meldde over de Schotse interesse, maar ook in het land zelf besteedde de media aandacht aan de mogelijke overstap. Zo kwam naar buiten dat hij al gezien was rondom Murray Park, het stadion van Rangers. Daar zou hij zijn medische testen hebben doorlopen. RTV Noord meldt daarentegen dat de club FC Groningen daar helemaal niets van weet. 'Niks van waar en ook niks gehoord,' zei FC Groningen-directeur Wouter Gudde tegen het Nederlandse medium. Of Van Veen daadwerkelijk vertrekt is dus maar de vraag.