Nieuws

Ten Hag krijgt steun van collega: 'Voor mij is hij een fantastische trainer'

Ten Hag krijgt steun van collega: 'Voor mij is hij een fantastische trainer'

05-12-2023 16:06

Chelsea-coach Mauricio Pochettino heeft het opgenomen voor Erik ten Hag. De Nederlandse manager staat momenteel onder enorme druk bij Manchester United. Woensdagavond staan beide Engelse topclubs tegenover elkaar, waardoor de Argentijn werd gevraagd naar zijn collega.

Ten Hag en Pochettino staan dan voor het eerst tegenover elkaar sinds de halve finale van de Champions League in 2019, toen laatstgenoemde met Tottenham Hotspur Ajax in extremis uit het toernooi knikkerde en de finale bereikte. Ten Hag verdiende met zijn uitstekende prestaties als coach een transfer naar de Premier League, maar presteert in het huidige seizoen matig en zou volgens Engelse media het vertrouwen van de selectie niet meer aan zijn zijde hebben. Iets wat de Haaksbergenaar zelf overigens stellig tegensprak.

"Hij is een fantastische trainer", zegt Pochettino een dag van tevoren. "Toen we het met Tottenham opnamen tegen Ajax, had iedereen het over Ajax en hem. Voor mij is hij een geweldige trainer."

United verloor afgelopen zaterdag met 1-0 van Newcastle United en staat momenteel op de zevende plaats in de Premier League. Chelsea, de nummer tien van de ranglijst, heeft vijf punten minder dan zijn eerstvolgende tegenstander.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!