Nieuws

Ajax bevestigt blessure Godts: buitenspeler staat lange tijd langs de kant

Ajax bevestigt blessure Godts: buitenspeler staat lange tijd langs de kant

05-12-2023 13:30 Laatste update: 15:01

Ajax heeft de blessure van Mika Godts bevestigd en hij zal de komende tijd niet beschikbaar zijn. De buitenspeler kan niet meer in actie komen in 2023 en hoe lang hij daarna langs de kant staat is nog onduidelijk. Tegen FC Den Bosch viel hij uit met een hamstringblessure.

'De vrees voor een zware knieblessure blijkt ongegrond, want Godts blijkt met hamstringproblemen te kampen', schreef Voetbal International eerst nog over de blessure van de Belgische aanvaller. 'Daarvoor staat een kortere revalidatie.' Godts liep de blessure op in blessuretijd van het duel in de Keuken Kampioen Divisie met Jong Ajax. Toch blijkt nu uit het nieuws op de clubwebsite van Ajax dat hij maanden aan de kant staat.

Naar de informatie van Ajax Showtime bleek de hersteltijd van de blessure zo mee te vallen dat hij misschien zelfs mee kan op het trainingskamp van de Amsterdammers. Van dinsdag 2 tot en met zondag 7 januari zoekt Ajax de zon op in het Spaanse Cádiz. Dat blijkt nu dus niet waar te zijn. 'Onderzoek heeft inmiddels een bovenbeenblessure uitgewezen, waardoor hij voorlopig niet inzetbaar is', schrijft Ajax.

Zelf scoorde Godts nog in de 88ste minuut de gelijkmaker tegen Den Bosch. Vanaf de strafschopstip bleef hij koel. Bij Jong Ajax speelde Godts twaalf wedstrijden waarin hij zes keer scoorde. Ook mocht hij al minuten maken in de hoofdmacht van Ajax. Daar viel hij vijf keer in. Scoren lukte hem nog niet. Naast de buitenspeler maakte Ajax ook bekend dat Diyae Jermoumi lange tijd langs de kant staat. Hij heeft een knieblessure en is tot het voorjaar van 2024 uitgeschakeld.

 Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!